• Topol pri Medvodah 1
  • +386 (0) 1 361 29 10

Naša družina s ponosom nadaljuje dolgoletno tradicijo gostilne v kraju Topol (Katarina nad Ljubljano). O dolgoletnem obstoju gostilne govori letnica 1866, ki je vklesana nad vrati stare gostilne. Od leta 1980 pa vse do danes s tradicijo nadaljuje Anton, že tretja generacija Dobnikarjevih Antonov. Skupaj z ženo Miro in sinovoma Tonijem in Rokom, je Tone razširil gostilno in postavil visoke standarde v kulinariki. Vodenje gostilne je pred kratkim prevzel sin Toni, ki bo nadaljeval začrtano pot z novimi idejami in pristopi združevanja tradicije in modernih prostopov v gostinstvu.

Gostilni smo predani vsi člani družine. Tone je glavni vodja celotne gostilne, vlogo prevzema sin Toni, ki je skupaj z Miro glavna gonilna sila v kuhinji. Piko na i v kuhinja dodaja Mojca s svojimi novimi in svežimi idejami posebno pri pripravi domačih sladic. Toni pa ni le odličen kuhar, ampak je tudi sommelier 1. stopnje.

V restavraciji je glavni Rok, ki skrbi za dobro postrežbo in počutje gostov in je eden izmed mlajše generacije uspešnih barmanov Slovenije. Je član Društva barmanov Slovenije. Udeležuje se različnih tekmovanj v mešanju barskih pijač, tako v Sloveniji kot v tujini, kjer je požel že kar nekaj lepih uvrstitev, kot je državni prvak leta 2006, 2009, šesto  mesto na svetovnem prvenstvu 2006 v Grčiji, skupni zmagovalec argonavtskih dni 2007, svetovno prvenstvo v mešanju brezalkoholnih koktajlov Praga 2014, državni prvak v mešanju brezalkoholnih pijač 2017. Na vašo željo vam Rok pripravi tudi koktajle vseh možnih barv in okusov.

V gostilni lahko sprejmemo večje zaključene družbe, kot so poroke, različne obletnice, prednovoletne zabave, krste, birme, obhajila, zlate poroke … Ponujamo vse jedi z jedilnega lista, poskušamo pa uresničiti tudi posebne želje gostov. Priskrbimo vam lahko živo glasbo in zanimive dekoracije prostora. Tradicija pa je postala prirejanje dneva kolin, martinovanja, pustovanje, prvomajski golaž z nageljnom, različni seminarji za podjetja in društva.